Gemeente
“
Met de inzet van FAIR CARE ondersteun je als gemeente het vertrouwen en de transparantie waarop de samenwerking met zorgaanbieders is gebaseerd. Het leidt tot een nog betere samenwerking, en draagt optimaal bij tot een rechtmatige en vooral cliëntgerichte zorg, met oog voor zowel kwaliteit als betaalbaarheid.
„
Beter
Inzicht
Betere
Beslissingen
Betere
Zorg
Feiten
1
Capaciteit
2
Kwaliteit en Kosten
3
Samenwerking
Transparantie
Gemeenten werken vaak samen met veel verschillende partners om bewoners goed te ondersteunen, zo ook in de thuiszorg. Door de toenemende vergrijzing staat de Wmo begroting flink onder druk en is er een steeds groter wordend tekort aan personeel. Hierdoor is het van groot belang om op een goede manier samen te werken binnen deze keten.
FAIR CARE laat zien dat dit met een transparant systeem kan. Een systeem dat zorgt voor een eerlijk en accuraat beeld voor alle betrokken partijen.
“
Beter inzicht, betere beslissingen, betere zorg.
„
“
„
Piet Sprangers, Manager Sociaal Beleid ABG Gemeenten
Kwaliteit
“
Prestaties van diverse zorgaanbieders vergelijken door middel van de FAIR CARE Beleving-app.
„
Kwantiteit
Middels FAIR CARE krijgt een gemeente grip op de Wmo-budgetten. De zorgverlener gebruikt de Zorgcheck-app en registreert op locatie wanneer en waar de zorg geleverd wordt. Een gemeente heeft hierdoor inzicht in de geleverde zorgmomenten en kan afwijkingen monitoren. Op deze manier kan een aanbieder waarborgen dat de declaraties in lijn zijn met de feitelijk geleverde zorg. Hierdoor verkrijgt een gemeente direct inzicht in de rechtmatigheid van de geleverde zorg.
Als er bijvoorbeeld structureel minder zorg wordt geleverd, dan wat aanvankelijk contractueel was afgesproken, kan het immers zo zijn dat de klant minder zorg blijkt nodig te hebben, waardoor de indicatie kan worden bijgesteld.